Voorjaar
Door: Bram
25 Maart 2009 | Zweden, Uddevalla
Han handlade mjölk och fil sen gick han hem och
Drack mjölken och filen. Han gick till en kompis de lekte tillsammans.
Lukas blev sjuk. Kompisen blev bestis me nån annan Lukas blev lesen.
Kompis sa at han konde få hans telefån numer 85594
De lekte tillsammans. Då blev den andra kompisen lesen
Då sa Lukas att han konde vara med.
SLUT.
Zoals jullie zien is Vincent zweeds geworden,hij praat eigenlijk alleen zweeds met mij.Hij is erg lief voor zijn broertje Victor en ze zijn eigenlijk altijd samen.Leuk om te zien.
De laatste tijd hebben we de zoektocht naar een nieuw huis weer geintensiveerd,maar voorlopig nog zonder success.Het verschil hier met Nederland is dat er in een stad van 50,000 inwoners 34 huizen te koop staan!.Ook al is de rente laag,met de huidige crisis doe zeker dit gedeelte van zweden treft blijven de mensen zitten waar ze zitten.Ook een nieuwbouwproejct is al groot als het de omvang heeft van plm 8 huizen !!.Ja,met veranderingen moet je hier niet aankomen.
Anneli is haar chocolade activiteiten langzaam maar gestaag aan het uitbreiden en binnenkort wordt ook de Zweedse bruiloftsmarkt gepenetreerd met pralines met een foto van het gelukkige bruidspaar erop!!
Volgende week een weekje op reis ivm met werk.Veendam,Winschoten en Dusseldorf zullen door mijn aanwezigheid vereerd worden.Was van plan de hele familie mee te nemen,maar dat gaat helaas niet lukken.
Voor de rest druk bezig met de voorbereiding voor een weekend Stockholm met de VVLL.Heb nog ergens een programma liggen van een weekend een aantal jaren geleden.!!
Heren,maak uw borst maar nat !!Zo weer vroeg naar bed,want de wekker gaat om 0600 uur.De Zweden beginnen erg vroeg en zo ook ondergetekende.Wij laten weer van ons horen !!
26 Maart 2009 - 18:35
Norbert:
Bram,
Wat moet het toch weer mooi zijn in het Noorden. Je moet in die zweedse cultuur inmiddels wel helemaal tot rust zijn gekomen.
Hier is alles nog vollop ondergedompeld in de crisis. De plant op de Maasvlakte ligt nog steeds stil en de operators vertrekken bij bosjes. Ook deze veiligheidsman heeft plannen. Morgen weer eens praten met Neste oil.
We kijken weer uit naar de korte vakantie in april/mei.
Mocht je volgende week in de buurt zijn kom dan gerust aan waaien.
Groet, Norbert & Simone -
26 Maart 2009 - 20:29
Ruud:
Veendam, Winschoten? Daar hebben ze toch alleen maar boeren en communisten?
We kijken al uit naar de vakantie in Fulufjällsbyn. Maar Andrea en ik gaan eerst nog wat schnitzelen in Wenen. We vliegen met Tiroler Airways, dus dat belooft wat.
Feyenoord in crisis of niet, de seizoenkaarten voor volgend seizoen zijn alweer besteld. De Kuip blijft trekken.
Tof dat de choco activiteiten van Anneli zo lekker gaat (we komen het in de zomer wel even proeven natuurlijk) en de jongens al helemaal ingeburgerd zijn.
Groeten daar!
Ruud en Andrea -
27 Maart 2009 - 06:58
Jacqueline:
tranen schieten in mijn ogen bij het lezen van het verhaal geschreven door vincent en victor. Maar dan niet vanwege de inhoud, maar meer vanwege het zweeds:-( Denk aan de vele voordelen van 2 moedertalen.
Succes met huizenjacht en pralinepracht.
Groetjes van Jacq -
27 Maart 2009 - 11:35
Corrie:
wil je het zweedse verhaaltje van je schrijverzoons svp vertalen.
wat betekent vvll. vorjaar van de lokale lieverds??? -
27 Maart 2009 - 11:37
Corrie:
Anneli succes met je chocolade workshops.