Ingewanden van een varken - Reisverslag uit Shanghai, China van viking - WaarBenJij.nu Ingewanden van een varken - Reisverslag uit Shanghai, China van viking - WaarBenJij.nu

Ingewanden van een varken

Door: Bram

Blijf op de hoogte en volg

28 Februari 2010 | China, Shanghai

Ben weer even in China en heb mij weer de lekkerste gerecehten laten voorschotelen.Zolang je maar niet weet wat het is wat ze je voorzetten valt het allemaal best mee.Deze keer had ik pas na twee dagen wat last van mijn maag.Zonder overdrijven,ik vind alles echt lekker.Het is duidelijk dat Shanghai zich opmaakt voor de WorldExpo die hier vanaf mei wordt georganiseerd.Alles begint er picobello uit te zien.De straten zijn opgeknapt,aan de bomen hangen verlichtingen,overal staan bloembakken en je ziet waarempel geen papiertje op straat.!!Heb afgelopen vrijdag een mogelijke transportteur ontmoet.Ik word daar met alle egards ontvangen,videoschermen met mijn naam erop (Leader mr.van roijen),koppen thee en pruimen in overvloed en er worden veel foto's van mij genomen.Presentaties in het chinese en vertaald door de enige persoon in het bedrijf die een beetje engels spreekt.Af en toe ook wat engelse tekst op de slides,wat heerlijk verkeerd gespeld is.Dikke pret.Maar ze doen hun best en ze leren erg snel.Als wij daarnaar toe gaan wordt er altijd een auto met chauffeur geregeld.Dit keer hadden we een Chinese auto,Red Flag genaamd,voorzien van alle gemakken,automaat en zonnedak etc,die daar zo rond de 11000 euri's kost.Autoverkopen zijn trouwens booming,vorig jaar zijn er in china 40 % meer auto's verkocht dan in 2008.Dit jaar mikken ze op 10 a 15 %.Elke maand worden er in shanghai ongeveer 5000 nummerplaten geveild,mensen die op nummerplaat weten te bemachtigen mogen dan een auto kopen.Daar wordt dan grif 3500 euro voor neergeteld.kotom die markt is nog niet verzadigd.Ben gisteren naar de Chinese kapper geweest,alles een beetje met handen en voeten,maar uiteindelijk prima geknipt.Met de taxi kom je hioer overal,er rijden duizenden volkswagens Santana's rond.Model 2000 en model 3000.De laatse is nieuwer en heeft airconditioning.Voor enkele euri's wordt je overal naar toe gebracht.In de taxi wordt je in het engels begroet door een luidsprekertje,en er staat keurig een telefoonnummer wat je kunt bellen indien je kennis van het chinees niet goed genoeg is om je verstaanbaar te maken.Fooien geven doe je niet.Je betaalt gewoon wat op de meter staat.Makkelijk zat.Als hij te hard rijd moet je Easy Joe zeggen,wat blijkbaar op zijn Chinees zoiets is van 'rustig een jaap.Kijk daar hebbie wat aan.Morgen naar Ningbo,waar onze fabriek wordt gebouwd.Een rit van plm 3 uur.'S avonds in het hotel afgesproken met een oude collega van mijn vorige bedrijf die hier een plant aan het opstarten is.Volgens mij woont-ie in Abbenbroek.Hoe klein kan de wereld zijn.

• 28 Februari 2010 - 10:45

Anneli & Kids:

oh, we gaan direct een spandoek hier ook ophangen met je naam in grote letters om je naar huis weer te begroten!!! hi, hi Geniet ervan want thuis wacht een heleboel kluswerk en veel sneeuw voor je! Hier is alles goed,Robin heeft net gehoord dat hij is geselecteerd voor de regionale voetbal (samen met 5 anderen uit de club). Heel erg leuk voor hem! Stora kramar van ons allemaal.

• 28 Februari 2010 - 15:20

Norbert:

Bram,

Doe de groeten aan Johan als je hem nog spreekt.

Groet,
    Norbert

• 28 Februari 2010 - 16:17

Tante Rie:

Wel neef, mijn wereld ging niet verder dan de Hartel. De jouwe reikt tot in China, maar ik geef mijn bord aan jou met de buiten-en binnenwanden van een beest dat zich verlekkert in de modder
    van de wereld! Je weet vast niet hoe een boon een "boon" is voor je
    aderen. Zonder spek dan natuurlijk.
    Hoogst interessant nieuws en ik "hoor" je humor en zit hier in mijn eentje te glimlachen!
    Liefs, neef! T.R.

• 05 Maart 2010 - 11:44

Corrie:

nounou je bent weer thuis. mr. v.roijen voelt zich senang in shanghai.Ik kan mij indenken dat een mens een goed gevoel krijgt als hij met zoveel egards wordt behandeld.
    Lekker naast je schoenen lopen. Wel een late reactie van mij. Ben neiuwsgierig naar je chinese kapsel.
    Interessante storie van die nummerplaten.
    Enfin je kent nu wat meer chinezen dan de allereerstre keer.
    tot ziens.