Driving home for Christmas
Door: Bram
20 December 2009 | Zweden, Uddevalla
Zoals je op de foto kan zien heeft Oma de laatste keer voor Victor een lijstje gemaakt waar hij de dagen kan afstrepen wanneer hij met de Stenaline weer naar NL kan gaan.Trouw zet hij elke avond zijn kruisje.
Ook hier is het behoorlijk gaan winteren,veel sneeuw,en ongeveer - 11 's nachts.De auto (Saab/Spyker ?) staat snachts weer aan de stroom om de motor te verwarmen.Voorlopig ziet het er niet naar uit dat het warmer gaat wordn.We hadden alleen vergeten om de buitenkranen af te tappen,dus die zijn bevroren.We zien wel in het voorjaar wat de schade is.
We zien de beelden van NL op de TV en daar wintert het ook behoorlijk.Hopelijk een witte kerst in beide landen.
Het eventueel sluiten van de Saabfabrieken is hier natuurlijk het gesprek van de dag.Buiten de 3500 directe medewerkers zijn er nog zo'n 5000 werkzaam bij de toeleveranciers.Maar ja,als je al 20 jaar geen winst maakt wordt het toch wel een moeilijk verhaal.We zullen maar zien.Zwager Thomas werkt ook bij de Saab fabrieken dus het is allemaal wel dichtbij.
Omdat we een nieuw huis gaan betrekken zetten we ons huis weer in de verhuur.Even de website updaten,maar de eerste boekingen zijn alweer binnen.Dat betekent dat we deze zomer helaas zelf niet zoveel gebruik kunnen maken van ons huis,maar wat mot dat mot.
Tot zover,en nog bedankt voor de aanwijzingen van de honfbricl en de nemagalsipsclarkaka.Zoe zie je maar,wat je eenmaal geleerd hebt vergeet je niet....
21 December 2009 - 11:41
Tante Rie:
Dankje Brammie. Wat is de witte wereld ademrovend mooi, schoon en een persoonlijkheid op zichzelf.
En geen mens kan op roem bogen.
Als morgen de beurzen in elkaar storten, zijn wij niets meer. Of hoe?
Gezellige Kerst!
Warme zomergroeten, Tante Rie