Even op weg....en de Zweedse huizenmarkt - Reisverslag uit Danbury, Verenigde Staten van viking - WaarBenJij.nu Even op weg....en de Zweedse huizenmarkt - Reisverslag uit Danbury, Verenigde Staten van viking - WaarBenJij.nu

Even op weg....en de Zweedse huizenmarkt

Door: Bram

Blijf op de hoogte en volg

18 November 2008 | Verenigde Staten, Danbury

Vorige week een kort bezoekje gebracht aan Nederland.Ik had een conferentie in Brussel (belgie)en dat was een mooie gelegenheid om de familie mee te nemen.Dus met de auto de veerboot Goteborg-Kiel op en na een verkwikkende nactrust nog een paar uurtjes sturen om vervolgens in Zuidand bij opa/oma aan te komen.Ik ben vervolgens doorgereden naar Brussel om daar eens aan te horen hoe we de chemical supply chain kunnen 'decarbonizen'.Oftewel,klimaatneutraal onze producten trachten te vervoeren.Vervolgens nog een paar dagen in NL gebleven en hier en daar een bezoekje gebracht.Het was echter maar een kort bezoekje want zondag moesten we weer terug.Geen tijd helaas om de boot te nemen dus de hele 1242 km met de auto.Dankzij plm 7 films op DVD ging dat eigenlijk prima.De kinderen hadden wel 4kante oogjes,maar waren redelijk stil.Oh ja,Spiderman II is toch wat te veel voor onze 4 jarige victor,want toen we af en toe eens achterom keken,zat het arme ventje met zijn handjes voor z'n ogen.We hebben toen de 'Chainsaw massacre' maar niet meer aangezet.Na de leerzame lezing hoe de Supply Chain te decarbonizen,moest onze bram echter helaas voor een meeting richting New York,waar ik/hij nu dit stukje zit te schrijven.Dus helaas is de hoeveelheid C02 nog niet echt verminderd.(Maar wel lekker gegeten!!)

Wij zijn nog steeds driftig op zoek naar een huis in Uddevalla,maar helaas nog niet geslaagd.Er zijn niet zoveel huizen te koop,en als ze een beetje aantrekkelijk zijn,zijn er erg veel gegadigden.Hier kan iedereen tegelijk bieden,zonder dat je weet of iemand ook wel eea kan betalen.Verder weet je nooit of er echt geboden wordt en moet je de makelaar maar geloven.Dus waarschijnlijk nog een winter in ons zomerhuisje,maar ach,dat is ook wel gezellig.Uiteindelijk willen we dit zomerhuis gaan verbouwen,maar de benodigde toestemmingen kunnen wel 2 tot 3 jaar opzich laten wachten,omdat ook het hele gebied moet worden aangesloten op de gemeentelijk drinkwaterleiding en riool.

• 19 November 2008 - 07:37

Fred:

Met name die rioolaansluiting is wel belangrijk. Over 'decarbonizen' gesproken.

• 19 November 2008 - 17:21

Norbert:

Bram en familie,

Jammer dat we dit keer jullie bezoek hebben moeten missen. Inmiddels jagen we achter zwarte pieten en Sinterklazen aan. Victor heeft ontdekt dat als je je buik inhoudt de zwarte pieten extra pepernoten laten vallen. De Voorstraat in Brielle lag er weer vol mee. Wat Lyondell betreft komt de reorganisatie lekker op gang. De eerste 15 % moet er binnenkort uit. Dit verhoogt de alertheid van de 57 plussers, internetters en OE managers behoorlijk. Op de plant roept iedereen elkaar toe dat het daar wel gaat mee vallen. We zullen zien.
    Is de eerste sneeuw al gevallen in Zweden?

Groet,
    Norbert en Simone

• 23 November 2008 - 11:12

Tante Rie:

Wat een leuke foto's! Wat een gevarieerd globaal leven leidt je Brammie! We reizen mee, gratis en worden ingelicht. Bedankt!
    Sterkte voor al je belangrijke taken.
    Liefs, Tante Rie

• 28 November 2008 - 20:28

Andrea:

Wat is het toch leuk om over jullie belevenissen te lezen! Was de link even kwijt, maar ben weer bij gelezen.
    Bram, blijf jouw humor erg leuk vinden. Zou je weleens willen zien op de bridgeclub tussen de dames.
    Anneli, heel veel succes met de workshops!

Groeten van de Jongejannen