oude rasmus - Reisverslag uit Uddevalla, Zweden van viking - WaarBenJij.nu oude rasmus - Reisverslag uit Uddevalla, Zweden van viking - WaarBenJij.nu

oude rasmus

Door: Bram

Blijf op de hoogte en volg

25 Oktober 2009 | Zweden, Uddevalla

In deze komkommertijd toch nog wel even wat belangrijk nieuws uit zweden.De oudste,nog levende boom ter wereld is namelijk ontdekt.Deze boom,genaamd ' old rasmus ' is maar liefst 9500 oud !!.Heeft nog een stukje van de laatste ijstijd meegemaakt.De ouderdom is bepaald met de in de familie van Roijen zeer bekend C14,of te wel de koolstof 14 methode.

een artikel in het zweeds vind je hier:

De boom staat in Dalarana een paar uurtjes noordelijker.De vindplaats wordt angstvallig geheim gehouden,maar in het bijgaande artikeltje vind je ook een foto.Dus als je in de buurt bent...

Voor de rest deze week mijn eerste bestuursvergadering gehad als bestuurslid van de plaatselijke bewonerscomissie.Ik kan het niet laten.Aan mij is de taak toebedeeld om te kijken of we de afsluitboom voor het parkeer terrein niet electrisch kunnen maken.Daarnaast moet ik een voorstel maken voor de ploegenindeling voor de 2 jaarlijkse 'werkdagen' hier op Palle Näbba.

Ik hou jullie op de hoogte

Zoals de meesten van jullie weten wonen wij sinds zomer 2007 in Zweden.Via deze site zullen we jullie op de hoogte houden van onze belevenissen.