Eindelijk een huis?? - Reisverslag uit Uddevalla, Zweden van viking - WaarBenJij.nu Eindelijk een huis?? - Reisverslag uit Uddevalla, Zweden van viking - WaarBenJij.nu

Eindelijk een huis??

Door: Bram

Blijf op de hoogte en volg

23 November 2009 | Zweden, Uddevalla

Zoals de regelmatige lezer van deze rubriek wel weet zijn we al een tijdje opzoek naar een huis.We wonen natuurlijk erg mooi,maar met zijn 5en op plm 80 m2 is ook niet alles.Je weet nooit wie er nou weer 'smorgens naast je in je bed ligt.Robin was natuurlijk alreeds het huis uit want hij slaapt in het gastenhuis wat toch wel zeker 30 cm verwijderd is van het hoofdgebouw.(klinkt behoorlijk groot,als je het zo op schrift ziet staan).We wilden in eerste instantie hier uitbouwen,maar dat gaat nog wel een tijdje duren indien alle vergunningen rond zijn.Ook is het toch wel vervelend als je gasten krijgt en de septic tank zit vol.Kortom we waren al een tijdje op zoek.De huizenprijzen zijn opzich het probleem niet,en met een (variabele) hypotheekrente van 1,23 % moet dat ook wel kunnen.Het grote verschil met Nederland is echter dat er domweg geen aanbod is.De gemiddelde Zweed heeft namelijk de gewoonte om 143 jaar te worden en absoluut niet te verhuizen.Ook zijn hier geen project ontwikkelaar zoals in NL die wel even een projectje opzetten van 400 woningen (Meeuwenoord).Normaal gesproken lossen de Zweden dat op door erg veel echt te scheiden,maar met de economische crisis aan de gang,maakt men de rekensom,en zegt dan vervolgens;ik hou nog wel een jaartje van je.Kortom schoot niet op.En als er dan iets beschikbaar kwam hebben ze hier het systeem dat een huis zeker 10 % onder de marktwaarde wordt aangeboden,iedereen mag bieden,en er altijd wel een of twee zijn die emotionele en geen rationale beslissingen nemen.Kortom,ettelijke huizen hebben we moeten laten lopen.We willen namelijk ook ons zomerhuis aanhouden,en nog eens af en toe naar NL komen.

Maar het ziet er nu naar uit dat we geslaagd zijn.Anneli heeft het laatste bod gedaan terwijl ik in China was.Als je ff niet oplet.....

Het huis is plm 6 km bij ons huidige huis vandaan,en vlakbij de scholen van de kinderen.Die kunnen dus nu gewoon lopen of fietsen,en hoeven niet meer gebracht te worden en/of met de schoolbus.

Deze jonge mensen hebben het huis plm 3 jaar geleden verkocht,zijn druk aan het verbouwen geslagen,en hebben er in de tussentijd ook nog twee kindertjes bijgemaakt.Jullie raden het natuurlijk al,jawel hoor,een echte scheiding.

Jammer als het niet lukt,maar wij hopen er een mooi huis aan te hebben.Het is helaas nog noet helemaal af,dus er moet nog flink geklust worden,maar dat hopen we te laten doen..... (wij willen niet scheiden)

Het huis heeft 2 verdiepingen met een totale oppervlak van 240 m2 (inclusief de garage oppervlakte).Voor de energie kenners onder ons,de warmte komt via een bergwarmte pomp uit de grond.Gewoon een gat graven van 150 meter en je hebt de warmte voor het oprapen.Boven is alles redelijk op orde,maar op de benedenverdieping hangt nog de gezellige atmosfeer van 1955.

Er is nog een klein voorbehoud met de technische keuring,maar als alles goed gaat dan zijn we op 11 Januari 2010 de nieuwe eigenaren avn de Lars Olssens Väg 14 in Uddevalla

• 23 November 2009 - 18:27

Frank:

Gefeliciteerd! Voor de zekerheid wel even checken in dat gat van 150 meter diep. Je weet nooit of één van de schoonmoeders daar een mooi plaatsje heeft gekregen...

• 23 November 2009 - 18:49

Ellen:

Ben benieuwd !

• 23 November 2009 - 18:49

JanJaap:

Ik lees altijd trouw je berichten. Grappig zijn ze en een leuke manier om bij te houden hoe het met jullie gaat.
    Onder voorbehoud gefeliciteerd in ieder geval..

• 23 November 2009 - 19:12

Jacqueline:

Heh, uiteindelijk dan toch nog gelukt !!!!! Van harte gefeliciteerd. De foto's zien er prachtig uit. Echt leuk voor jullie hèhè een echt huis met een echt riool etc etc.

• 24 November 2009 - 08:10

Daan:

Geluk! Fantasties! Bliksems mooi!

En groot genoeg voor besoek?

• 24 November 2009 - 14:42

Jacob:

He bram ,

Misschien je oude huis verkopen aan de vvll ?

Voor weinig ofcourse

• 25 November 2009 - 06:57

Peter:

Gefeliciteerd ! lekker groot huis zeg, goed gedaan. Peter

• 25 November 2009 - 15:37

Tante Rie:

Kijk neef, je zegeningen kun je niet meer tellen. Een calculator helpt niet. Het is een cadeau van een huis, een droom die wanneer je wakker wordt, de werkelijkheid is. Ik zou er stil van worden. Mogen jullie als jong gezin er grondig van genieten, met een grote dosis dankbaarheid. Neem tijd om er van te genieten. Je jongens zijn zo gauw groot. Zal Tante Rie het niet weten??!
    GEFELICITEERD Bram en Anneli!
    Liefs, Tante Rie

• 26 November 2009 - 19:12

Norbert:

Geweldig nieuws jongens.

Gewoon je gasten laten klussen en het zo voor elkaar.

Groet,
    Norbert en Simone

• 30 November 2009 - 20:23

Els:

Nou, ik hoop dat ik een keer uitgenodigd word als jullie er wonen!

• 07 December 2009 - 20:29

Eric:

Beste Bram, Anneli en de kinderen,
    Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Ziet er goed uit! Zijn jullie volgend jaar rond 26 juli thuis? Zo niet, leg de sleutel maar onder de mat. Groeten, Fam. Hoogvliet